17 червня 2009
Заява Кіровоградської обласної організації ВО "Свобода" щодо вбивства в Голованівську

Генеральному прокурору України.

Олександру Медведьку.

Голові Служби безпеки України.

Валентину Наливайченку.

Міністру внутрішніх справ України.

Юрію Луценку.

Просимо Вас надати офіційну інформацію стосовно подій у селищі Голованівськ Кіровоградської області, що відбулися 16 червня 2009 року.

За інформацією, яку має Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода", 16 червня 2009 року п'яна компанія у складі Народного депутата України В.Лозінського, прокурора Голованівського району Є.Горбенка та начальника міліції Голованівського району М.Ковальського жорстоко побила одного з жителів району та нанесла йому кілька кульових поранень в наслідок яких помер мешканець села Красногірка Голованівського району Олійник Валерій Андрійович 1964 року народження.

Цю заяву просимо вважати повідомленням про вчинення злочину в порядку статей 94, 97 Кримінально-процесуального кодексу України.

У разі підтвердження вищевказаної інформації ВО "Свобода" вимагає негайно порушити кримінальну справу відносно винних осіб, провести незалежну судово-медичну експертизу та просить Генерального прокурора України, Голову Служби безпеки України та Міністра внутрішніх справ України взяти цю справу під особистий контроль для унеможливлення фальсифікації цієї справи та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Кіровоградська обласна організація ВО "Свобода"