4 липня 2011
Заява Кіровоградської "Свободи" щодо зволікання із розслідуванням вбивства українки в Москві

Міністру закордонних справ України.

Костянтину Грищенку.

Генеральному прокурору України.

Віктору Пшонці.

Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського Об'єднання "Свобода" вимагає від Міністерства негайно втрутитися у ситуацію з вбивством у Москві української заробітчанки Олени Селейменової. Ще 22 червня 2011 року сталося вбивство, про що московські правоохоронці повідомили батьків загиблої, які проживають у Кіровограді. Але досі не встановлена причина та обставини загибелі української громадянки. Московські правоохоронці повідомили лише, що "злочин вчинили чеченці, або ж афганці".

У Москві, куди одразу ж виїхали рідні загиблої, тамтешні правоохоронці зволікають з розслідуванням справи. Більше того, їх досі не допустили до тіла загиблої для розпізнавання… Від пояснень, чому родичі не можуть побачити загиблу, правоохоронці утримуються. У посольстві України в Москві звернення від родини загиблої ігнорується. Не допомогло і звернення до посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка.